Algemeen

 

 

 

 

 

 

 

Gitaarlessen kunnen worden gevolgd vanaf zeven jaar Het is mogelijk om op lagere leeftijd te beginnen, maar dan heeft het de voorkeur dat uw kind een beetje kan lezen. Verder doet de leeftijd er niet toe. Kennis van muziek en/ of de gitaar is niet nodig.

 

Tijdens de lessen wordt aandacht besteed aan techniek, het notenschrift, improvisatie, akkoorden en theorie. Het lesmateriaal wordt voor een groot deel door mij zelf gemaakt.

Een  lesboek:

 

Het is niet nodig een keus te maken tussen klassiek of elektrisch gitaar, want de lessen zijn zo ingericht dat je alle aspecten van het musiceren op een gitaar leert.


Niveau
Er kan op elk niveau les gekregen worden: beginners en (ver)gevorderden. Ook is het mogelijk, mits het niveau dit toelaat, begeleiding te krijgen bij een toelatingsexamen voor het conservatorium.

 


De lestijden worden in overleg op een vaste tijd gepland. In principe worden de lessen wekelijks gegeven. De lesduur kan in overleg worden aangepast. De meest gangbare lesduur is 30 minuten, de minimale lesduur is 20 minuten, korter is niet zinvol. Groepslessen duren minimaal 30 minuten.

Lesboeken
Lesboeken zijn een handig hulpmiddel en kunnen zeker in moderne uitvoeringen met cd's het leren en oefenen stimuleren. De gevorderde leerlingen zullen uit lesboeken werken. Deze zijn wel voor eigen rekening.
Het is aan te raden eerst te overleggen wat voor boek eventueel aangeschaft moet worden. Heel veel boeken zien er leuk uit, maar zijn ongeschikt om iets uit te leren. Uiteraard maakt Bert ook zelf materiaal voor de lessen 

Een gitaar
Om gitaar te leren spelen, heb je een redelijke gitaar nodig. Een akoestische gitaar om op mee beginnen kost ongeveer 180 euro (Juan Salvador). Een elektrische gitaar kost meer en je hebt daarbij ook nog een versterker nodig. Als je niet zeker weet of je gitaar kunt leren spelen (en of je het vol houdt) kun je mischien beter eerst een akoestische gitaar aanschaffen, of huren. Het is niet noodzakelijk om te beginnen op een akoestische gitaar. Zowel klassieke- als popmuziek kun je op een akoestisch instrument leren.